Kreatin effektiv testosteronhöjare


Kreatin är känt för att bl.a främja styrka, muskeltillväxt och uthållighet. Det finns många onödiga kosttillskott på marknaden, men kreatin räknas definitivt inte till dessa. Vad många inte vet är att detta billiga kosttillskottet utöver de redan nämnda effekterna även ökar testosteron.

Här är några studier:

a) Denna studie[1] undersökte om kreatin skulle ha några positiva effekter på exekverings skicklighetsförmåga från personer under sömnbrist. Studien visade att kreatin kraftigt ökade testosteronnivåer.

b) Denna studie[2] från 2009 visade att efter en 7-dagars uppladdningsfas på kreatin, följt av ytterligare 14 dagar på underhållsdos, ökade halterna av dihydrotestosteron med 56% efter de första 7 dagarna, och stannade på 40% efter 14 dagars intag av underhållsdos.

c) Denna studie[3] följde ett gäng collegeidrottare under ett tio veckor långt träningsprogram. De deltagande delades in i 3 grupper: en grupp fick placebo, en grupp fick kreatin, och den tredje gruppen fick en blandning av kreatin och beta-alanin. Resultaten visade att kreatingruppen tydligt ökade sina testosteronnivåer.

Den bästa och billigaste sortens kreatin är kreatin monohydrat. Finns att köpa på gymgrossisten HÄR.


Källor