Granatäpple är testosteronhöjandeGranatäpple. Motverkar både cancer och impotens.


Det finns en ny stjärna inom super-food sfären: granatäpplejuice. Enligt studier kan granatäpplejuice motverka både artrit och cancer, och det finns även en mänsklig studie som säger att granatäpplejuice skyddar män mot impotens.


Forskare vid det turkiska Firat universitetet gick ett steg längre. De publicerade för en tid sedan resultaten av ett experiment där de visar att granatäpple förbättrar spermiernas kvalitet och höjer testosteronnivån hos råttor.


       > Se även: Topp 10 tillskott för mer testosteron

Turkarnas främsta intresse var artificiell insemination och de ville veta om det var möjligt att få bättre spermier att produceras genom justering av näring.


Varje dag under sju veckors tid matade forskarna råttorna med lite granatäpplejuice genom ett rör. En kontrollgrupp fick endast vatten; tre granatäpplejuice-grupper fick 0,25, 0,5 eller 1 ml granatäpplejuice. Grupperna kallades PJ-low, PJ-middle och PJ-high. Tabellen nedan visar den förbättrade kvaliteten på råttornas spermier efter sju veckor med granatäpplejuice.


Spermier själva och cellerna som gör spermier och testosteron innehåller mycket omättade fettsyror. Dessa är känsliga för oxidation. Forskarna upptäckte att granatäpplejuice orsakade en ökad produktion av naturliga antioxidanter i spermier och blod hos råttorna. Dessa skyddar förmodligen de sårbara fettsyrorna mot oxidation.


I både blod och sperma minskade koncentrationen av malondialdehyd - en markör för fettoxidation - hos råttorna som fick granatäpplejuice. Den naturliga antioxidant enzymet katalas ökar också avsevärt i koncentration som följd av juicen.


Denna skyddande effekt mot oxidation har en effekt på testosteronproduktion, vilket visas nedan.
Testoboosters på Gymgrossisten.com