Forskning: Fettbrännare med grönt te fungerar

Fettbrännare/stackers som innehåller koffein och grönt te extrakt hjälper till att minska mängden kroppsfett. Farmakologer från University of Connecticut nådde denna slutsats efter att ha utfört en metastudie där de analyserade data från 15 studier på människor. I många studier är effekten inte så stor - men de bekräftar att du kan gå ner snabbare i vikt med fettbrännare.


Fenoler i grönt te hämmar de enzymer som bryter ner hormonerna adrenalin och noradrenalin. Mer adrenalin och noradrenalin gör att fettcellerna frigör sitt innehåll lättare i blodet, så att muskler och organ kan bränna det. På cellnivå har fenol en liknande effekt, visar nya studier. Fenoler i grönt te, såsom EGCG, får mitokondrierna i cellerna att bränna mer fettsyror. Koffein gör cellerna mer känsliga för adrenalin och grönt te. Och där har du mekanismen bakom bantningskosttillskott som innehåller grönt te och koffein.


Exempel: ge friska män - som generellt sett inte använder koffein - 150 mg koffein, och deras fettförbränning går upp med 33 procent. Lägg till 270 mg ECGC, den mest aktiva fenolen i grönt te, så går deras fettförbränning upp med 41 procent.


I de studier som forskarna återanalyserade, hade försökspersonerna dagligen i genomsnitt fått 580 mg fenoler [“catechins” i figuren] från grönt te och ca 415 mg koffein. Studierna pågick i 8-24 veckor.


Figuren nedan visar att kombinationen av grönt te och koffein resulterade i en genomsnittlig viktnedgång på ett halvt kilo.
Det intressanta är att fenolerna i grönt te inte har någon effekt på egen hand. De blir bara effektiva när de tas i kombination med koffein.


Effekten på midjemått visas nedan. Den genomsnittliga skillnaden är mindre än en centimeter. Än en gång, fenoler är endast effektiva i kombination med koffein.
Forskarnas blygsamma resultat är inte allt som är möjligt att uppnå med EGCG och koffein. Resultaten säger mer om de låga doserna som användes i studierna.


I en senare studie där försökspersonerna tog 600 mg koffein och 1200 mg EGCG, brände försökspersonerna 197 kcal mer än normalt, dagligen. Det är i teorin en fettminskning på 1 kilo på bara 36 dagar.
Exklusivt rabatterbjudande: Fatburners på Gymgrossisten.comKälla: