Mer magnesium, mer testosteron och IGF-1

Ju högre magnesiumnivå, desto högre koncentration av testosteron och IGF-1. Geriatriker vid universitetssjukhuset i Parma kom till denna slutsats i en studie som de gjorde som publicerats i International Journal of Andrology. Nästan fyrahundra män över 65 år deltog i studien.


Magnesium kosttillskott
Eftersom vi äter mindre och mindre grönsaker, nötter, bönor och fullkornsprodukter, och eftersom dessa varor är de bästa källorna av magnesium, sjunker vårt intag av mineralen som följd. Det kan innebära att mäns testosteronnivåer sjunker, enligt vissa studier.


Studien
De indikationer på att magnesiumtillskott har en positiv effekt på anabola hormoner förstärks av denna italienska studie. Forskarna vid universitetssjukhuset i Parma mätte den totala mängden estosteron, IGF-1 och magnesium i blodet hos äldre manliga individer. Siffrorna nedan visar de relationer som forskarna registrerade. Och ja, relationerna var statistiskt signifikanta.

       > Se även: Topp 10 tillskott för mer testosteron
Forskarna misstänker att inflammatoriska processer och skador från fria radikaler hämmar produktionen av testosteron. De tror att inflammationen förvärras ju lägre magnesiumnivån är. De misstänker att detta beror på antioxidantenzymer behöver magnesium.

Exklusivt rabatterbjudande: